Opdrachtgevers

Wat kunnen we voor u doen.

Bij Het Werkstation geloven we in duidelijkheid. Dat begint al heel vroeg in de samenwerking met het maken van keuzes. Ja of nee is geen doel, maar een gevolg van een reeks eerdere keuzes van zowel uw organisatie als die van de kandidaat. Bij Het Werkstation maken we die vanaf het eerste moment inzichtelijk en creëren daarmee heldere verwachtingen voor zowel u als de kandidaat.

Inzicht in motivatie en keuzepatronen in alle fases van de procedure levert maximaal resultaat en rendement op en voorkomt vervelende verrassingen. Daarom stellen we onze kandidaten altijd voor met een uitgebreide motivatie en alle praktische punten over huidige arbeidsvoorwaarden, andere lopende procedures, opzegtermijn en dergelijke helder op een rij. Begeleiden we beide partijen optimaal bij iedere stap. Bespreken we iedere mogelijke twijfel open en eerlijk, zodat iedereen weet waar hij aan toe is en daarop de volgende stap kan baseren. Dat vergroot niet alleen de kans op het vinden van de perfecte kandidaat, maar zorgt ook dat we niet met flauwekul komen en daarmee uw tijd verdoen.

Het Werkstation biedt u de volgende recruitment-oplossingen:

Op basis van ‘no cure, no pay’

Voor directe indienstname van kandidaten voor al uw vaste posities. Na grondige inventarisatie van de openstaande vacature met alle betrokkenen binnen uw organisatie gaan we op zoek naar de juiste kandidaat.

We plaatsen advertenties met uw vacature op www.hetwerkstation.nl, de beschikbare generieke jobsites, diverse social media (linkedin, facebook, twitter), we spitten CV databases uit en speuren ons zorgvuldig opgebouwde netwerk af. Alle kandidaten die we voorstellen spreken we eerst persoonlijk bij ons op kantoor zodat we een complete mens voorstellen, niet alleen een CV met matchende keywords van iemand die we niet kennen.

Snel die ene specialist nodig. Opvang van zwangerschapsverlof of wereldreis. Piekbelasting van uw team opvangen met extra capaciteit. Door onze jarenlange ervaring scheiden wij moeiteloos de opportunisten van de specialisten. Weten we waar we moeten zijn om de mensen te vinden die u in de tijdelijke periode daadwerkelijk verder helpen, en niet alleen het probleem opschuiven of verbloemen met flitsende consultancytaal of bijkomende kosten.

Bovendien werken wij met een groot nationaal en internationaal netwerk aan specialisten die specifiek voor uw opdracht worden ingehuurd of aangenomen. Hierdoor weet u altijd zeker dat u de beste kandidaat voor de rol ontvangt omdat wij niet afgeleid worden door een groep kandidaten die ‘op de bank zit’ en de selectie kunnen vertroebelen of het uurtarief kunnen verhogen.

Om de bezetting van uw organisatie flexibel te houden kunt u er voor kiezen om de positie niet direct vast in te vullen met alle werkgeversverplichtingen van dien, maar in te huren voor een bepaalde periode. Het traject om de juiste kandidaat te vinden is net zo grondig als bij reguliere werving en selectie. Bovendien stemmen we alle arbeidsvoorwaarden samen vast. Weinig voedt onvrede sneller bij u of de medewerker als blijkt dat het bureau u meer heeft laten betalen en de kandidaat minder heeft geboden. Of erger nog, als blijkt dat er nog allerlei bureaus tussen zitten en u het meervoud betaalt aan marges zonder daar inhoudelijk baat bij te hebben.

Wilt u na een succesvolle periode onze interim specialist of gedetacheerde medewerker uiteindelijk in dienst nemen? Daar doen wij niet moeilijk over. Ook hier geldt dat het scheppen van heldere verwachtingen in iedere fase bijdraagt aan een optimale samenwerking. Des te eerder dit bekend is, des te eerder we daar samen met u en onze medewerker naar toe kunnen werken.

Zo kiezen diverse organisaties ervoor een kandidaat voor een vaste rol eerst een bepaalde periode in te huren voor er bepaald wordt of er een contract wordt aangeboden. Zo heeft u binnen de detacheringperiode langer de tijd om deze belangrijke afweging te maken dan in een normale proeftijd.

Ook in deze periodes zijn we flexibel en kunnen we het volledig inrichten naar uw wensen, zelfs als u halverwege van mening veranderd en de medewerker eerder dan besproken in dienst wilt nemen.

Op basis van maatwerk offerte

Soms is het nodig om stevig uit te pakken voor de executive vacatures waarbij u niets aan het toeval wilt overlaten. Of voor de grotere wervingstrajecten, waarbij niet één, maar meerdere posities binnen korte tijd moeten worden ingevuld. Het Werkstation heeft ruime ervaring met dit soort veeleisende trajecten en kan het reguliere recruitment traject volledig uitbouwen naar een maatwerkoplossing. Bijvoorbeeld met het ontwikkelen van speciale arbeidsmarktcommunicatie, doelgroepgerichte media-inzet, optimalisatie van uw interne (wervings-)procedures, assessment, coaching. Alles wat maar iets te maken heeft met het boeken van resultaat bieden wij u. We gaan net zo ver als u nodig heeft.

Na een fusie, een reorganisatie of een koerswijziging kan uw organisatie in de situatie komen dat er een heel team aangenomen moet worden om de nieuwe situatie een succes te laten zijn. En dan gaat het om veel meer factoren dan alleen maar een juiste kandidaat vinden. We kijken samen met u naar de gewenste volgorde van instroom in relatie tot de opbouw van het team, de kans van slagen op de arbeidsmarkt voor de betreffende specialisten en het effect daarvan op de planning, de groepsdynamica, de politieke processen, de persoonlijkheden in het team en ga zo maar door.

Zeker wanneer het gewenste team volop in de spotlights komt te staan omdat zij de toekomst en de nieuwe koers van het bedrijf verpersoonlijken, dan is het wel zo prettig om te weten dat Het Werkstation dit al voor meerdere beursgenoteerde bedrijven zeer succesvol heeft afgerond.

In-house interim recruitment begint met het goed kennen van je business partners, de vacaturehouders weten het beste wat er nodig is binnen hun team. Samen met de business partners stellen wij de functieprofielen op, plaatsen de vacature online (corporate website en social media als LinkedIn, Twitter, Stackoverflow) en vervolgens zullen we proactief de markt op gaan op zoek naar de juiste kandidaten met alle middelen die uw organisatie daarvoor gebruikt.

Vervolgens doorlopen we het gehele wervingstraject, van het eerste contact en het voeren van de eerste gesprekken, het inplannen en bijwonen van de vervolggesprekken tot het voeren van de onderhandeling met de gewenste kandidaat en het netjes afwijzen van de overige kandidaten. We zorgen dat alles netjes gedocumenteerd is en vastgelegd is in het door uw organisatie gebruikte recruitment-systeem.

Uiteraard maken wij naast uw kanalen aanvullend gebruik van ons eigen netwerk, alle mogelijke kandidaten-databases (ook wereldwijd) en indien gewenst kunnen we dit uitbouwen. Zo kunnen we u van dienst zijn met:

  • het coachen van de business partners bij het voeren van goede inhoudelijke sollicitatiegesprekken,
  • het selecteren van gespecialiseerde partijen voor werving & selectie of assessment,
  • het onderhandelen over contractvoorwaarden,
  • het onder de loep nemen van het bestaande recruitmentproces en de verbeterpunten doorvoeren,
  • het voeren van coaching gesprekken met interne boventallige kandidaten om hen aan een nieuwe functie te helpen binnen, of buiten, uw organisatie
  • alle andere mogelijke stappen om met uw recruitment slagvaardig en succesvol te zijn.

Gebaseerd op uw specifieke eisen en wensen bepalen we graag samen de exacte scope van onze inzet, inclusief tijdsplanning, budget en verantwoordelijkheden, zodat u het maatwerk krijgt dat u verdient.

Wanneer de Nederlandse arbeidsmarkt te klein is om de juiste mensen voor uw organisatie te vinden, dan komen er allerlei praktische vraagstukken om de hoek kijken. In welke landen moet ik zoeken? Wat zijn de specifieke kenmerken van de arbeidsmarkt, de cultuur en de werkethiek daar? Bij welke organisaties vinden we de mensen die bij ons passen?

Maar ook: Wat is een goed arbeidsvoorwaardelijk aanbod om de kandidaat een gelijkwaardige levensstandaard te bieden? Dat gaat tenslotte om meer dan alleen de wisselkoers en is ook voor de betreffende kandidaat een zeer belangrijke overweging waar passend advies en kennis van zaken het verschil maken. Het Werkstation beschikt over de juiste onderzoeksresultaten van de toonaangevende research-organisatie die wereldwijd prijzen, lonen en koopkracht vergelijkt. Wel zo makkelijk om de kandidaat ook daadwerkelijk te binden.

En voor de kandidaat doen we alles wat hij nodig heeft om, al dan niet met familie, zorgeloos naar Nederland te verhuizen en uitgerust aan de nieuwe uitdaging bij u te beginnen. Van huisvesting, contracten en overheidsdocumenten tot en met het regelen van fietsen, kinderopvang, werk voor hun partner en de eerste boodschappen bij aankomst in hun nieuwe huis.

Neem contact met mij op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.